alle links die je niet hoefde op te schrijven?
here they are!

Er is heel wat verteld tijdens de workshop.

Apps, hashtags, links, Facebook-formaten, …
Ik som ze hier voor je op. Ontbreekt er iets?
Let me know! Wie weet vind je het hier binnenkort terug.

FORMATEN

Euhm ... size does matter!

Het is zelfs heel belangrijk want het formaat van je afbeelding bepaalt of je profielfoto/omslag goed getoond wordt of niet. Denk om de 3 seconden-regel! En maak indruk waar je kunt. Je vindt de juiste formaten hieronder nog eens terug. Werk je in Canva? Dan hoef je je hier niet om te bekommeren. Canva onthoudt ze voor je!

Here they are!

  • Profielfoto: 180×180 pixels (360×360 pixels opmaken)
  • Omslagfoto: 851×315 pixels (563×315 gebied mobiele versie), ideaal 1702×630 (dan heb je mooiste kwaliteit, FB verkleint zelf.)
  • Post facebook: 1200×900 pixels
  • Post instagram: 1200×1200 pixels
TAKE ME THERE!

Canva does it for ya!

Zonder grafische kennis toch een mooie post maken.

Canva does it for ya!

Canva, het maakt een grafisch ontwerper nog steeds niet overbodig – gelukkig maar – maar je kan eenvoudige zaken nu wel oplossen zonder grafische kennis. Voor posts, profiel -en omslagfoto’s op social media is dit ruim voldoende.

GIVE IT TO ME!

Een beeld zegt meer ...

Kies een sprekend beeld

dan 1000 woorden

en zorg ervoor dat je de aandacht trekt. Let er op dat het mooi bij je huisstijl past en wat Instagram betreft, dat het netjes in je “feed” blendt. Het moet natuurlijk ook bij je topic passen.

IT’S ALL FUN AND GAMES

untill it is not

Share & win, Like & win, ... Zo veel verschillende manieren om meer volgers te genereren voor je pagina. Maar wat mag en wat niet? Deel en win-acties mogen niet als je adverteert of boost. Het mag wel als er geen geld mee gemoeid is. Dus als het om een gewone post gaat, is het oké. Ik heb hierover met Facebook gecommuniceerd en dit hebben ze me bevestigd. Let wel: wedstrijden moeten steeds een vrijwaring van Facebook bevatten. En je moet erbij vermelden dat Facebook op geen enkele manier met de wedstrijd geassocieerd is.

Spelregels?

Wat kan er gebeuren als je de regels overtreedt?

Beschouw het een beetje als met de auto rijden als je teveel gedronken hebt. Iedereen weet dat het niet oké is, en toch gebeurd het. Alleen wordt niet iedereen betrapt. Als Facebook vindt dat jouw actie in strijd is met de regels dan kunnen ze jouw Facebookpagina schrappen. Daag, zuurverdiende fans en volgers. Je kan natuurlijk afwegen hoe groot de kans is dat dat gebeurt.

Opgelet wel: tombola’s organiseren als bedrijf is in België verboden. Dus de winnaar door een onschuldige hand laten uitloten mag volgens onze wetgeving niet. Dit valt perfect te counteren door een beetje creativiteit:

  • raad het gewicht van …
  • de foto met de meeste likes wint
  • de 100ste die zijn e-mail doorstuurt wint

Plan je een leuke actie?
Je kan altijd de support van Facebook even contacteren. Zo ben je zeker in orde en misschien hebben ze nog leuke tips voor je.

EVENEMENTEN ORGANISEREN

Eventbrite is een prima eventplanner!

Tickets verkopen zonder webshop

Eventbrite is een prima eventplanner!

Eventbrite regelt op een handige en simpele manier de verkoop van je tickets. Geen administratieve rompslomp zoals facturen schrijven. Eventbrite does it for ya! Verken dit zeker eens nader.

logo eventbrite

samen indruk maken

LAAT ONS ER METEEN AAN BEGINNEN

CONTACTEER ME