Hoe laat je een website bouwen?

 1. De noden en het doel van je website bespreken we voor er een offerte wordt gemaakt. Zo is alles gebudgeteerd voor we starten en komen er geen vervelende verrassingen op de eindafrekening. Goede afspraken maakt goede vrienden.
 2. We stellen een moodboard voor je samen zodat we kunnen aftoetsen of de neuzen in de juiste richting staan. Jouw idee over een “nordic stijl” kan er immers helemaal anders uitzien dan het onze.
 3. Bij het ontwerpen van je website maken we eerst de contactpagina zodat je al een online aanwezigheid hebt. Als je dat graag wil natuurlijk. Het is wel handig voor je SEO omdat je website dan alvast organisch kan beginnen groeien.
 4. Er worden wireframes gemaakt. Dit is een structuurschets, zonder teksten, zonder beelden, louter bedoeld om te kijken wat we precies waar gaan zetten en wat we daarvoor nodig hebben.
 5. We plannen de fotoshoot voor je website in.
 6. Er wordt een (online of telefonisch) interview ingepland met de copywriter. Zij laat je honderduit vertellen over je bedrijf en je diensten of producten en stelt bijkomende vragen tot ze een duidelijk beeld heeft van wie jij precies bent.
 7. Dan kan het échte ontwerpen beginnen. Je krijgt eerst een voorstel voor de homepage. Zit die stijl goed dan worden de andere pagina’s ontworpen.
 8. Als alle pagina’s helemaal goedgekeurd zijn, dan start het bouwen. Dat doen we in WordPress zodat het voor jou nadien makkelijk is om kleine aanpassingen te doen of foto’s aan te passen.
 9. Als dat erop zit, bezorgen we je de link zodat je nog een keertje een laatste check-up kunt doen. Bedoeling is enkel om functionaliteiten te checken (links, knoppen) en tekst te dubbelchecken. Vormelijke aanpassingen kunnen in dit stadium niet meer. Dat gebeurt in stappen 7 en 8.
 10. Is alles voor jou helemaal in orde dan wordt de eindafrekening opgesteld.
 11. Na de betaling gaat de website live en wordt hij opengesteld voor het publiek. Jij krijgt een login zodat je zelf aanpassingen aan de teksten en de foto’s kunt doen en nieuwsberichten kunt toevoegen.
 12. Als je dat wenst, krijg je een maandelijks overzichtje van de bezoekersaantallen per mail toegestuurd.