IN.DRUK is geregistreerd KMO-portefeuille dienstverlener voor advies en opleiding!

Als ondernemer in Vlaanderen ben je voortdurend op zoek naar manieren om je bedrijf te laten groeien en bloeien. Of je nu net bent begonnen of al jaren in het vak zit, de juiste ondersteuning kan een wereld van verschil maken. Daarom ben ik, met IN.DRUK, trots om te kunnen aankondigen dat we nu officieel geregistreerd zijn als dienstverlener voor de KMO-Portefeuille. Dit betekent dat je nu kunt profiteren van gesubsidieerd advies en opleidingen speciaal ontworpen om jouw merk te versterken en je online zichtbaarheid te vergroten.

Wat is de KMO-portefeuille?

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid die kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) ondersteunt bij het verbeteren van hun bedrijfsvoering. Dit betekent dat je als Vlaamse ondernemer financiële steun kunt krijgen voor de aankoop van specifieke diensten, zoals advies en opleidingen, om de kwaliteit van je onderneming te verbeteren. Deze subsidie kan oplopen tot 30% van de kosten, afhankelijk van de aard van de dienst en de grootte van je onderneming.

Waarom is de KMO-portefeuille relevant voor jouw onderneming?

De KMO-portefeuille biedt een unieke kans voor ondernemers om te investeren in de groei en ontwikkeling van hun bedrijf zonder de volledige financiële last zelf te dragen. Door gebruik te maken van de KMO-portefeuille, kun je kosteneffectief investeren in cruciale bedrijfsaspecten zoals merkstrategie, branding, en digitale marketing. Dit stelt je in staat om je bedrijf professioneler en concurrentieel te maken, wat leidt tot meer succes op de lange termijn.

IN.DRUK: geregistreerd voor advies en opleidingen

Deze diensten komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-Portefeuille.

1. Advies bij IN.DRUK

Mijn adviesdiensten zijn gericht op het versterken van jouw merk en het verbeteren van je online aanwezigheid. Deze diensten omvatten:

  • Merkstrategie en Branding: Het opstellen van een solide merkstrategie is essentieel om je bedrijf te onderscheiden in een competitieve markt. Ik bied advies om een sterke merkidentiteit en strategie te ontwikkelen, inclusief marktanalyse, doelgroepdefiniëring, en het formuleren van een consistente merkboodschap. Dit advies is subsidiabel via de KMO-Portefeuille, wat betekent dat je kunt profiteren van hoogwaardige strategische ondersteuning zonder de volledige kosten te dragen.
  • Website advies: Een goed ontworpen en geoptimaliseerde website is een krachtige tool om je merk te promoten en nieuwe klanten aan te trekken. Ik evalueer bestaande websites en geef advies voor verbeteringen in design, gebruikerservaring (UX), en SEO-optimalisatie. Dit advies helpt je om je website om te vormen tot een effectief marketinginstrument. Het ontwerpen of verbeteren van de website zelf valt buiten de KMO-Portefeuille, maar het strategische advies dat hieraan voorafgaat, is gesubsidieerd.
  • Brand Lab Intensives: Dit zijn intensieve adviesmomenten bij jou op locatie, waarin we samen aan de slag gaan met specifieke vragen rond het uitbouwen van je merk en de zichtbaarheid ervan. Tijdens deze sessies identificeer ik verbeterpunten en reik ik toepasbare strategieën aan op het gebied van merkstrategie, branding, en websiteoptimalisatie. Het resultaat is een actieplan dat je direct kunt implementeren. Hoewel de uitvoering van dit actieplan niet onder de KMO-portefeuille valt, is het advies dat hieruit voortvloeit wel subsidiabel.

2. Opleidingen bij IN.DRUK

Naast adviesdiensten biedt IN.DRUK ook een reeks opleidingen die zijn ontworpen om jou en je team te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om je bedrijf te laten groeien. Deze opleidingen omvatten:

  • Social Media Trainingen: Social media zijn een essentieel onderdeel van moderne marketingstrategieën. Ik bied trainingen aan die je leren hoe je social media effectief kunt inzetten om je merk te promoten en je online aanwezigheid te versterken. Deze trainingen worden voortdurend geüpdatet om te zorgen dat je altijd beschikt over de meest actuele kennis en tools. Ik geef ze op maat van jouw bedrijf zodat de voorbeelden écht tot de verbeelding spreken en je inspireren.
  • Branding Opleidingen: Leer hoe je zelf een sterke merkidentiteit opbouwt. Deze workshops zijn gericht op ondernemers die meer controle willen hebben over hun branding en die de basisprincipes van merkontwikkeling willen begrijpen en toepassen. Omdat branding en digitale tools voortdurend in ontwikkeling zijn, worden deze opleidingen periodiek aangeboden om ervoor te zorgen dat ze altijd relevant en up-to-date zijn. Zet je hier op de wachtlijst voor de volgende opleiding.
  • Maatwerk Opleidingen: Heb je specifieke behoeften die niet volledig worden gedekt door onze standaard opleidingen? Bij IN.DRUK bied ik de mogelijkheid om een opleiding op maat samen te stellen. Na een uitgebreide briefing stel ik een opleidingsplan op dat precies aansluit bij jouw bedrijfsdoelen en uitdagingen. Dit maatwerkadvies is ook subsidiabel via de KMO-Portefeuille.
Hoe doe je een beroep op de KMO-portefeuille?

Dat is eenvoudig. Hier is hoe je eraan begint:

  1. Registreren bij de KMO-Portefeuille: Ga naar de officiële website van de KMO-Portefeuille (www.vlaio.be) en registreer je onderneming.
  2. Diensten kiezen: Selecteer de diensten van IN.DRUK waarvoor je subsidie wilt aanvragen. Dit kunnen zowel advies- als opleidingsdiensten zijn.
  3. Offerte aanvragen: Na je registratie ontvang je van mij een gedetailleerde offerte die je kunt indienen bij de KMO-Portefeuille.
  4. Subsidie ontvangen: Na goedkeuring van je aanvraag ontvang je een subsidie die je kunt gebruiken om een deel van de kosten van mijn diensten te dekken.

Met de KMO-Portefeuille kun je nu investeren in essentiële adviezen en opleidingen bij IN.DRUK zonder dat je de volledige kosten zelf hoeft te dragen. Een unieke kans om je bedrijf te laten groeien met de steun van de Vlaamse overheid.

Heb je vragen of wil je meer informatie over hoe je kunt profiteren van de KMO-portefeuille? Mail me of lees meer op de website van VLAIO. Samen maken we jouw merk sterker.