Presentatie op Pure Digital Show Panelgesprek op Pure Digital Show

Pure Digital Show, een beurs over innovatief, digitaal drukwerk, vroeg me om te komen spreken. In eerste instantie zag ik dat totaal niet zitten. Het is immers een heel eind buiten mijn comfortzone. Het is misschien wel van het eerste leerjaar geleden dat ik nog eens voor een groep sprak. šŸ™‚
Maar … ik zit ondertussen 20 jaar in het vak als grafisch vormgever, ik heb 10 jaar als account manager binnen een drukkerij gewerkt, en de liefde voor print zit diep. Die beweringen dat drukwerk dood is of niet meer van deze tijd, raken me dan ook echt in het hart. Naar mijn mening zijn er een hoop – al dan niet voor de hand liggende – samenwerkingen die terug magie in drukwerk kunnen steken. En om daar mijn bijdrage in te leveren, heb ik mijn moed bijeen geraapt en ben ik toch het podium opgegaan.

Eerst bracht ik mijn presentatie “Maak magie mogelijk”. Daarin belichtte ik het belang van samenwerkingen tussen creatievelingen en uitvoerders (drukkerijen, afwerkingsbedrijven, papierleveranciers) enerzijds en de versterkende samenwerking tussen verschillende mediakanalen anderzijds (online+offline zoals print, POS-materiaal, verpakkingen, …). De som is immers veel meer dan het geheel der delen!

Daarna kwam er een panelgesprek met de andere dames die kwamen spreken, met als insteek mijn artikel over de “Grafische Gazellen”. Aansluitend was er nog een vragenronde.

Benieuwd naar de beurs? Die kan je vandaag en morgen nog bezoeken in de RAI, te Amsterdam.

Mijn presentatie? Die heb je gemist. Maar als je met mij over Ć©Ć©n van jouw projecten wil praten om te bekijken waar ik je mee kan helpen dan mag je me altijd bellen (0479 92 27 35) of mailen jill@in-druk.be.

Graag tot binnenkort!