Wat is een one pager?

“Zo’n website die uit één pagina bestaat, vind ik wel makkelijk. Dan moet de bezoeker niet te veel rondklikken. Kan jij dat voor mij maken Jill?”

De vraag kwam een tijdje geleden van een klant. Tuurlijk kan ik zo’n one pager maken want zo noemt een website die maar uit één pagina bestaat. Alleen, het is geen goed idee. Ik leg je graag uit waarom niet.

❌ SEO
Een onepager heeft een slechte invloed op je SEO of je ranking in Google. Google controleert hoeveel pagina’s je bezoeker bekijkt op je website. Ze beschouwen het als een signaal of die bezoeker je website interessant vindt of niet. Zijn er geen pagina’s om naar door te klikken, dan stijgt je “bouncerate” en lijkt je website niet interessant.

❌ LAADTIJD
De laadtijd bij een onepager ligt hoger omdat alle beelden op één pagina zitten. Dus alle beelden moet in één keer worden opgeladen. Dat gaat veel trager dan dat de beelden verspreid zitten over verschillende pagina’s. De laadtijd heeft ook een invloed op je ranking op Google. Bezoekers wachten niet graag op een trage website.

❌ BLOG
Op een one-pager is geen ruimte voor een blog. Jammer want een blog is de uitgelezen plek om regelmatig nieuwtjes te delen. Bovendien heeft dat een goeie invloed op je ranking. Google ziet dat de website regelmatig wordt bijgewerkt en gaat ervan uit dat de info op die website dan ook up to date is.

✅ LANDINGSPAGINA
Maar … in sommige gevallen is een onepager WEL een goed idee. Voor het promoten van je online product of cursus is een one pager perfect! De aandacht wordt op die manier niet afgeleid van de kern van de zaak: conversie of verkoop. Dergelijke one pagers noemen we landingspagina’s.

Heb je nog vragen hierover? Geef me zeker een seintje!