Jill aan de microfoon

En toen zat ze in een Amerikaanse podcast! Ik moest zelf ook mijn ogen – of moet ik in dit geval oren zeggen – even uitwrijven toen ik de vraag kreeg maar op … juni was ik te gast in Podcasts of the Printerverse van Deborah Corn. Een Amerikaanse podcast die in maar liefst 135 landen wordt beluisterd.

Hoe ik daar kwam?

Door uit te komen voor mijn mening en mijn visie op LinkedIn! Een man, ik ga geen namen noemen, toonde een beeld van een zeer geslaagd panelgesprek op een print & sign-beurs. Op de foto 1 mannelijke moderator en 5 mannelijke gesprekspartners. Vreemd. Er werken ook vrouwen in print. Die hadden ze blijkbaar niet gevonden. Daarom vroeg ik waar de vrouwen waren? De man in kwestie sprong op zijn paard en trok ten strijde.

Vrouwen zoals ik deden het debat over gelijke kansen voor vrouwen oneer aan. Ik was ook weer zo iemand die erop stond dat er quota gehandhaafd werden. – Wat trouwens helemaal niet klopt. Ik ijver voor gelijke kansen. – En ik kende niks van de cijfers dus eigenlijk moest ik zwijgen. WTF??? Meent die man dit? Really? Ik heb hem lik op stuk gegeven en that was that. Dacht ik.

Kort daarna kreeg ik een reactie van een Amerikaans printicoon Deborah Corn. Ze vond het geweldig dat ik hem van repliek had gediend. Blijkbaar was ze bevriend met die man en hadden ze al heel vaak dezelfde discussie gehad. Ze stemde mijn comment naar boven en wilde hier graag over verder praten tijdens haar podcast. 

Zo geschiedde! Op 3 mei kwam de podcast “on air”. We babbelen er honderduit over zichtbaarheid, vrouwen in print, gelijke kansen, … Benieuwd wat ik daar zoal te vertellen had? Hier kan je de podcast beluisteren.

Enjoy!